top of page

Zašto baš naš personalni trener Novi Sad?

Updated: Aug 25, 2022

Ukoliko ste već sarađivali sa nekim od trenera i niste postigli željene rezultate, nemojte se stresirati i odustajati. Naš stručni tim je tu da vam odgonetne sve nedoumice i pomogne da ostvarite vaše ciljeve.

Za početak, znamo kolika je konkurencija i koliko ljudi zaista dobro radi svoj posao. Mi smo tu da Vam pokažemo našim rezultatima zašto trebate izabrati baš nas.

U nastavku teksta pročitajte koje kvalitete treba svaki personalni trener da poseduje, a mi ćemo vam dokazati da mi imamo svaki nabrojan.


Znanje

Personalni trener ima temeljno razumevanje kako se telo kreće i funkcioniše. Ovo znanje se zasniva na ljudskoj anatomiji, kineziologiji, fiziologiji vežbanja, programiranju vežbi, biomehanici i ishrani.

Kao trener i učitelj svojim klijentima, personalni trener je u stanju da spoji obrazovanje, praksu i motivaciju u planirani program vežbi koji se odvija stručnim nadgledanjem i sprovođenjem.


Komunikacija

Imati odličnu sposobnost komunikacije sa klijentima je od suštinskog značaja za ulogu personalnog trenera. Trener deluje kao zvezda vodilja dok usmerava svoje klijente na put poboljšanog blagostanja i zdravlja. Karakteristike personalnog trenera koje čine dobrog trenera takođe uključuju dobro razvijen prodajni i poslovni smisao u cilju pridobijanja i zadržavanja klijenata.

Biti na poziciji ličnog trenera zahteva konstantno učenje kako bi svojim klijentima pružio najsveobuhvatnije i najefikasnije savete o ishrani i treningu. Uspešan lični trener će znati kako da koristi svoje veštine i znanje na svojim klijentima, a svojim instrukcijama će klijentima vremenom preneti bar deo tog znanja kroz treninge.


Prilagođavanje

Karakteristike ličnog trenera koje pomažu klijentima da ostvare svoje ciljeve uključiće spremnost da se pomogne i odgovori na odgovarajuće potrebe klijenata. Treneri takođe moraju biti pažljivi da nadgledaju i saopštavaju principe programa obuke na način koji je siguran za klijenta.

Kada obuka postane teška, ili kada klijentu nedostaje neophodna motivacija da prati program kroz oblasti izazova; lični trener mora biti dovoljno pronicljiv da zna kada da ponudi adekvatnu podršku i ohrabrenje.

Naši personalni treneri su raspoređeni u nekoliko teretana u Novom Sadu, kako bi Vam bili blizu posla ili kuće.


Integritet

Lični trener treba da bude pošten i da svoju ulogu lidera obavlja sa integritetom. Kada osoba ima nerealne ciljeve, ili ne razume tačne motive iza programa vežbi, trener treba da nežno objasni klijentu na način koji nije uvredljiv ili demotivišući.

Trener treba da bude u stanju da razume mentalitet svog klijenta i da na odgovarajući način odgovori na napore tog klijenta. Svi klijenti su različiti; stoga lični trener treba da bude fleksibilan i prilagodljiv u svom stilu podučavanja i komunikacije.

Personalni trener takođe mora biti dobar slušalac, kako bi znao šta klijenti pokušavaju da kažu (nekada i između redova).

Trener će pružiti povratne informacije i uvid u to kako trening napreduje i moći će da zadrži klijenta angažovanog u njegovom ili njenom fitnes programu.


Privrženost

Biti lični trener zahteva posvećenost programu koji je dizajniran da realizuje i dugoročne i kratkoročne ciljeve. Ako program ne ide kako se očekuje, trener mora restrukturirati program kako bi odgovarao potrebama i sposobnostima klijenta kojeg obučava.

Potrebno je strpljenje da se radi sa klijentima i da se radi uzastopno kroz parametre osmišljenog programa. Treneri nikada ne smeju da budu frustrirani svojim klijentima i uvek moraju da se trude da budu na pravom putu i ​​da vode klijenta kroz program uprkos teškim vremenima.


Energija

Imati energičnu ličnost je važna karakteristika kako bi se pomoglo da se klijent vidi kroz njegov ili njen program obuke. Čak i nekoliko odrađenih personalnih treninga, a možda i promene teretane u dogovoru sa različitim klijentima, personalni trener mora da se trudi da bude energičan i motivisan, inače to neće biti ni klijenti.

Personalni trener će nastojati da posveti svoje veštine i talente kako bi pomogao klijentu da postigne svoje zdravstvene i fitnes ciljeve uprkos svim preprekama koje se pojave.


Postoji naravno još faktora koji bi se mogli nabrojati, ali prepustićemo vama da saznate saradnjom sa našim personalnim trenerima koji su to faktori koje nismo nabrojali.





60 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page